Tek-Land Z palántaföldkeverék

A TEK-LAND palántaföld, más néven zöldségföld, az eredményes palántanevelés előfeltétele. Nyugodt szívvel mondhatjuk, palántákat nevelni izgalmas elfoglaltság. Kifejezetten hálás feladat, minden nap egy új élmény nyomon követni a palánták fejlődését, gondoskodni róluk, gyönyörködni a fejlődő termésekben. Összehasonlíthatatlan a saját termésű paradicsom, paprika, uborka illata, íze a boltban vásárolt társainál, nem mellesleg tudjuk mit eszünk, teljesen bio zöldségeket tudunk termeszteni, a költséghatékonyságot nem is említve. A zöldségnevelés nem nagy ördöngősség, kezdő kertészeknek is ajánlott! Lássuk, hogyan kezdjünk bele. A legfontosabb, mint minden ültetésnél, a jó minőségű alapanyag (zöldségpalánta vagy zöldségmagok) és a hozzávaló táptalaj. 

Tudnivaló, hogy szemet gyönyörködtető, bőségesen termő palánta csak jó minőségű talajban nevelhető, ezért mindenképp szerezzünk be palántaföldet az ültetéshez. Felmerül a kérdés, miért nem jó az általános virágföld. A palántaföld valamivel drágább az általános virágföldnél, azonban számtalan jó tulajdonsággal bír, amire a zöldségeknek igencsak szükségük van. Többek között lazább szerkezetű, kiváló vízgazdálkodású és legfőképp tápanyagokkal dúsított, melyben erőteljes gyökérzetfejlődés indul meg. A zöldségföld nagy előnye, hogy nincs szükség állandó tápanyag kijuttatásra, egyedi összetétele biztosítja mindezt.
Tipp! A palántanevelés kis helyen is megoldható, ezért a kisebb kerttulajdonosok és a balkonnal rendelkezők számára is elérhető. Apró kertekbe tervezzünk magas ágyást, melyben sokféle zöldség megfér és egyben rendkívül dekoratív is. Erkélyek balkonládáiban, nagy cserepekben éppúgy csodás, egészséges zöldségek termeszthetők! Vonjuk be a gyerekeket is a palántázás rejtelmeibe, remek kikapcsolódás és tanulási folyamat is egyben.


Felhasználási javaslat:

Valamennyi semleges közeget igénylő zöldségféle termesztésére és nevelésére alkalmas földkeverék: Capsicum sp. (Paprika fajták), Cucumis (uborka), Lactuca (saláta) Brassica sp. (káposztafélék), Lycopersicum esculentum (paradicsom fajták), minden egyéb levél és gyökérzöldség fajok, fajták.

Jellemzők:


N: 1,0%
P2O5: 0,1%
K2O: 0,3%
Szervesanyag-tartalom: 50%
pH: 6,6 ± 0,5

Kiszerelés:


20 l:

102 db/raklap

50 l:

42 db/raklap