Tek-Land Univerzális virágföldkeverék

A TEK-LAND univerzális virágföldkeverék széleskörűen hasznosítható különböző ültetési célokra. A virágföldek közül ezt a típust tudjuk a leginkább felhasználni beltéri és kültéri ültetésekhez. Az általános azonban nem átlagos, hiszen kiválóan alkalmazható zöld (örökzöldek, levél dísznövények) és virágos (virágzó szobanövények, cserjék, évelők) növényekhez egyaránt. Kivételt képeznek a speciális kémhatású talajt igénylő növények, ezek fejlődéséhez elengedhetetlen a beállított ph-val rendelkező ültetőközeg.


Összetevője elsősorban a szélmezői lápi tavakból származó fekete tőzeg, melyhez baltikumból származó fehér tőzeget és marhatrágyát keverünk. Alkalmazhatjuk a kert megfáradt, kiélt talajának feljavítására (pl. fiatal gyümölcsfa telepítésekor gazdagítsuk az ültetőgödröt jó minőségű általános virágfölddel), homokos területek dúsítására, nedvességének megtartására, edényes növények készítésére. Kiváltképp fontos a kifogástalan minőségű ültetőközeg az edényes, cserepes növényeknek, ugyanis kisebb táptalajban élnek, mint szabadföldi társaik, ennek következtében tápanyagban bővelkedő, jó vízgazdálkodású termőtalajra van szükségük ahhoz, hogy hosszú távon szépen díszítsenek.
Ne feledjük, a növények bámulatos fejlődését az ültetőközeg milyensége nagymértékben meghatározza. Rossz minőségű talajban a fejlődés jelei nem igazán mutatkoznak, a növények épp hogy vegetálnak. Erőteljes növekedést, buja virágzást kizárólag minőségi földkeveréktől várhatunk.          

Tipp! Jó, ha a garázsban, pincében tartunk általános virágföldet (lezárt zsákban, hűvös helyen sokáig eltartható), így nem kell szaladni a kertészetbe, ha épp átültetnénk egy szép szobanövényt.


Felhasználási javaslat:

Valamennyi enyhén savas-semleges termesztő közeget igénylő dísznövénykultúrák termesztésére és nevelésére alkalmas virágföldkeverék.

Jellemzők:


N: 1,0%
P2O5: 0,2%
K2O: 0,3%
Szervesanyag-tartalom: 50%
pH: 6,4±0,5

Kiszerelés:


5 l:

308 db/raklap

20 l:

102 db/raklap

50 l:

42 db/raklap