Tek-Land A Savanyú virágföld

A Tek-Land 'A' savanyú virágföld receptet kifejezetten a savanyúbb termesztőközeget igénylő, szabadföldben és cserépben elhelyezett növények igényeinek kielégítésére hoztuk létre, biztosítva számukra a megfelelő Ph-t, kiváló vízelvezetést, a gyökerek jó szellőzését valamint a virágzásukhoz és érésükhöz szükséges tápanyagokat.

• a minőségi balti, más néven fehér tőzeg megkönnyíti a vízelvezetést, lazává teszi és megakadályozza a penészgombák és egyéb kórképek kialakulását. Ez a természetes alapanyag segít megőrizni a gyökerek épségét és meghosszabbítja a növény élettartamát

• olyan humuszanyagokat, természetes szervesanyagot, lassan feltáródó tápanyag formákat tartalmaz, amely fedezi a babérmeggy, rhododendron félék, bogyós gyümölcsös cserjék és minden savanyú kémhatású termesztőközeget igénylő növény trágyázási szükségletét akár 3 hónapig. Továbbá regenerálja a növényt a stressztől, erősíti a növény ellenálló képességét a bakteriológiai támadásokkal szemben, és serkenti a növény virágzását és egészséges, zamatos gyümölcsök érlelését.

Felhasználási javaslat:

Valamennyi savanyú termesztőközeget igénylő, nem mészigényes dísznövénykultúrák termesztésére és nevelésére alkalmas virágföld: Aechmea sp. (lándzsarózsa), Anthorium (flamingóvirág) fajok és fajták, Araucaria excelsa (szobafenyő), Asplenium (madárfészekpáfrány), Azálea és Rhododendron fajok és fajták, Begonia, Bromélia, Calathea (kehelyvirág), Calceolaria h. (papucsvirág), Camelia japonica, Cyclamen (hortenzia), Nephrolepis ecaltata (szobapáfrány), Saintpaulina (afrikai (fokföldi) ibolya), Synningia hybrida (gloxínia, csuporka), Spathiphyllum (vitorlavirág), trópusi eredetű páfrányok.

Szabadföldi ültetési javaslat:
  • Az ültetéshez ássunk egy lyukat, kb. kétszer akkorát, mint a gyökérlabda;
  • Merítsük vízbe a növényt;
  • Helyezzük a növényt a földbe;
  • Keverjük össze a Tek-Land savanyú földkeveréket a meglévő, kiásott talajjal 1/3 - 2/3 arányban, és töltsük ki a lyukat;
  • Tapossuk meg gyengéden a talajt;
  • Biztosítsunk elegendő vizet.

Jellemzők:


N: 1,2%
P2O5: 0,2%
K2O: 0,3%
Szervesanyag-tartalom: 50%
pH: 6,2±0,5

Kiszerelés:


5 l:

308 db/raklap

20 l:

102 db/raklap

50 l:

42 db/raklap