Tek-Land C Balkon virágföldkeverék

A TEK_LAND balkonföld kifejezetten balkonládákba ültetett egynyári növények számára készül. A balkonnövények színes kínálatában főként a napot és szélsőséges körülményeket jól tűrő fajtákat találhatjuk. Jellemzően gyökérzetükkel kitöltik a balkonládát, ezért kiemelten fontos, hogy naponta kétszer locsoljuk a földet, hogy védjük a kiszáradással járó hajszálgyökérzet sérülésektől. 

A balkon növények ültetési ideje késő tavasszal, az utolsó fagyos napok után kezdődik. Nincs más teendőnk, a kertészetben vásároljunk erős, egészséges egynyári növényeket. A balkonládákba érdemes kifejezetten balkon földkeveréket tölteni. Nem elég a növényeket gondosan kiválasztani, megfelelő alapot kell teremtenünk a növekedéséhez. Tanácsként szolgáljon, ne válasszunk általános virágföldet balkonládába, még ha olcsóbb is. A balkonládák ki vannak téve a napnak, esőnek, szélnek, ezáltal jó szervesanyag tartalmú, makroelemekben gazdag földet kíván. Tehát a siker kulcsa egyszerű, jó minőségű, erős növény, nagy balkonláda és balkonföld. Természetesen a jó talaj csak az egyik szempont a sikerhez, rendszeres gondozás nélkül sikertelen a balkonkertészet. Rendszeresen távolítsuk el az elvirágzott, elszáradt részeket, ösztönözve a folyamatos virágzásra növényünket. Meghálálja, ha naponta kétszer a reggeli és esti órákban megöntözzük.

Felhasználási javaslat:

Valamennyi enyhén lúgos termesztő közeget igénylő, mészigényes dísznövénykultúrák termesztésére és nevelésére alkalmas virágföld: Aucuba japonica, Aspidistra elatior (kukoricalevél), Cariota, Chamaerops humilis (törpepálma), Nerium oleander (leander), cserepes orgona Pandanus (csavartpálma) fajok Pelargonium (muskátli) Philodendron fajok, Phoenix (datolya pálma), Rosmarinus fajok és fajták, cserepes rózsa, Sansavieria (tigrislevél), Schefflera, szegfűfélék, 2 évesnél idősebb pálmák.

Jellemzők:


N: 1,0%
P2O5: 0,2%
K2O: 0,3%
Szervesanyag-tartalom: 50%
pH: 6,8 ± 0,5

Kiszerelés:


5 l:

308 db/raklap

20 l:

102 db/raklap

50 l:

42 db/raklap