Gyakori kérdések

1. Hol gyártják a Tekland virágföldeket?

A TEKLAND virágföldek hazája Veszprém megye. A virágföld fő alkotórészét a Marcal-völgyében, saját tőzegbányánkból kinyert prémium minőségű tőzeg adja. A virágföldeket pápai üzemünkben keverjük és csomagoljuk.

2. Az általános virágföld jó minden növénynek?

A növény akkor lesz szép és egészséges, ha az eredeti életteréhez hasonló virágföldbe ültetjük. Van növény, aki az északi erdők tűleveles lassan érlelt savanyú talaját szeretni, van amelyik lúgosabb vagy mediterrán vidékek talajában érzi jól magát. Éppen ezért 14 féle virágföldet gyártunk, hogy minden növény azt kaphassa, ami a legjobb neki.

3. Hogyan készül a virágföld?

Hatalmas munkagépekkel óvatosan fellazítjuk és kinyerjük a nyers tőzeget. A pápai virágföld-üzemben a tőzeg daráláson és szárításon megy keresztül, hogy finoman morzsolódó, könnyen kezelhető alapanyaggá változzon. A keverő üzemben különböző természetes adalékokkal beállítjuk a kémhatását, tápanyag szerkezetét. Ezután zsákos csomagolásra kerül, hogy könnyen kezelhető és szállítható legyen.

4. Mi az a tőzeg?

A tőzeg az elhalt növények szenesedésének egyik állomása. Általában levegőtlen körülmények között, vízzel telített környezetben keletkezik. Attól lesz alacsonyabb, vagy magasabb tápanyagtartalmú egy tőzeg, hogy milyen növények alkották. A mi, egyedülállóan magas huminsavtartalommal bíró tőzegünk réti növények sokféleségből keletkezett, ezért 35% a huminsav tartalma. Az északi tőzegfajták főként mohákból keletkeznek.

5. Miért jó a tőzeg? 

A tőzeg sajátos fizikai és kémiai tulajdonságai révén az eddig ismert egyik legideálisabb termesztőközeg.

6. Mi a huminsav? 

A huminsav a lápokban, a tőzegesedéssel egyidejűleg keletkező anyag. Legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz, de ami ennél is fontosabb, hogy a növényi, állati és emberi emésztés által könnyen felszívódó formában.

7. Mire jó a huminsav?

A huminsav egy olyan komplex multivitamin a növények számára, amely 70 féle ásványi anyagot pótol vissza, méghozzá könnyen emészthető, felszívódó formulában. Növeli a növények ellenálló képességét, erősíti immunrendszerüket. Sajátos kémiai szerkezetének köszönhetően a talajban lévő nehézfémek felszívódását megakadályozza, méregtelenít. Antibakteriális tulajdonságai révén egy sor bakteriális növényi betegséget megakadályoz.

8. Hol vehetek TEKLAND virágföldet?

A tesco, auchan és CBA üzletekben, valamint több tucat szakértő gazdaboltban. Üzletkereső itt

9. Honnan tudjam, melyik virágföldet vásároljam meg?

Írd be az elültetni kívánt növény nevét a keresőbe itt és kiválasztjuk neked a számára legjobb virágföldet.